Protime onderzoek: Thuiswerkers ruim de helft minder gestoord door collega’s

Goede afspraken tussen nog belangrijker bij meer tijds- en plaatsonafhankelijk werken

Na ruim een jaar thuiswerken zullen velen dit ongetwijfeld herkennen: we worden bij thuiswerk minder uit onze concentratie gehaald door collega’s. Terwijl we op een kantoordag nog gemiddeld 11 keer werden gestoord door een collega, loopt dit op een thuiswerkdag terug tot 4,7 keer. Hierdoor winnen we dagelijks gemiddeld 39 minuten waarop we geconcentreerd kunnen doorwerken. Dat blijkt uit een onderzoek van Protime waarvoor 1.000 Vlaamse werknemers die sinds de coronacrisis vaak tot altijd van thuis werken, werden bevraagd.

Na ruim een jaar thuiswerken snakken veel telewerkers opnieuw naar de werkvloer. Zo geeft bijna de helft van de bevraagde thuiswerkers (45,5%) aan zijn of haar collega’s meestal tot altijd te missen. Voor 14% van de respondenten valt dit gemis dan weer helemaal niet zwaar. Maar onze collega’s minder vaak zien heeft ook zijn voordelen.

Dagelijks 39 minuten minder gestoord door collega’s bij thuiswerk

Wie herkent dit niet;  je bent uiterst gefocust met een taak bezig, tot je gestoord wordt door een collega met een vraag. Weg concentratie! Die vraag is dan meestal wel snel beantwoord, maar het haalt ons wel uit ons werkritme. Hierdoor glipt er veel waardevolle werktijd weg en zijn we gemiddeld zo’n 6,3 minuten kwijt tegen dat we onze concentratie terugvinden. Terwijl dit op een werkdag op kantoor gemiddeld 11 keer voorvalt, goed voor 69 minuten waarop we minder geconcentreerd zijn, gebeurt dit op een thuiswerkdag gemiddeld 4,7 keer, goed voor zo’n half uur aan. Kortom: we kunnen op een thuiswerkdag gemiddeld 39 minuten geconcentreerder doorwerken doordat we minder gestoord worden door collega’s. 

“Sommige vragen zijn dringend en vereisen een snel antwoord van een collega. Alle andere vragen kunnen wachten tot een pauze of een rustiger moment op de dag. Als je écht iets gedaan wil krijgen, doe je er daarom goed aan om met de collega’s vaste momenten op de dag af te spreken waarop je beschikbaar bent voor vragen,” aldus Peter s’Jongers, CEO van Protime. Deze afspraken worden nog belangrijker na corona, waarin velen meer tijds- en plaatsonafhankelijk zullen blijven werken. Wanneer werknemers er bijvoorbeeld voor kiezen om hun kinderen van school af te halen en later ’s avonds nog even door te werken. Hierdoor zijn ze niet telkens tijdens de klassieke kantooruren beschikbaar voor vragen. Goede afspraken, maken daarbij goede collega’s!”

Methodologie

Het online onderzoek werd tussen 17 en 26 februari 2021 uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Protime, bij 1.000 Vlaamse werknemers die sinds de coronacrisis vaak tot altijd van thuis uit werken. Het onderzoek is representatief op leeftijd, geslacht en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Over Protime

Protime werd opgericht in 1995 en is marktleider op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning, toegangscontrole en online samenwerken. Dankzij een voortdurende focus op innovatie, levert het bedrijf vandaag oplossingen voor Workforce Management in een brede waaier van klanten en sectoren. Zo telt Protime ruim 5.000 tijdregistratie-installaties in Europa. Protime is al 9 jaar op rij een Great Place to Work en sinds 2019 ook een Best Managed Company. De organisatie telt ruim 300 ‘Protimers’ en heeft vestigingen in Aartselaar (BE), Namur (BE), Waddinxveen (NL), Frankfurt (DE), Capellen (LU), Parijs (FR) en Manchester (UK).

Contacteer ons
Emanuel Sys Account Director, Wavemakers PR
Emanuel Sys Account Director, Wavemakers PR
Over Protime

Over Protime

Protime werd opgericht in 1995 en is marktleider op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning, toegangscontrole en online samenwerken. Dankzij een voortdurende focus op innovatie, levert het bedrijf vandaag oplossingen voor Workforce Management in een brede waaier van klanten en sectoren. Zo telt Protime ruim 5.000 tijdregistratie-installaties in Europa. Protime is al 9 jaar op rij een Great Place to Work en sinds 2019 ook een Best Managed Company. De organisatie telt ruim 350 ‘Protimers’.