Protimers krijgen een dag per jaar voor vrijwilligerswerk

Softwarebedrijf schenkt bijna één jaar tijd aan de maatschappij

Mechelen – Bij Protime krijgt elke werknemer een dag per jaar om aan vrijwilligerswerk te doen, zonder dat ze daar vakantie voor moeten nemen. Alle 350 werknemers kunnen zelf kiezen voor welk goed doel ze zich (betaald) willen inzetten. De marktleider in softwareoplossingen voor tijdregistratie wil zo niet alleen een steentje bijdragen aan de maatschappij, maar ook zijn werknemers gemotiveerd en betrokken houden.

Sinds dit jaar geeft Protime zijn werknemers de mogelijkheid om tijdens de werkuren een dag aan vrijwilligerswerk te doen. Elke Protimer kan hiervoor zelf een goed doel uitkiezen dat hem of haar nauw aan het hart ligt. Met ‘Time for society’ schenkt Protime in totaal zo’n 350 betaalde dagen aan de maatschappij. Vele Protimers gingen al helpen in de regio’s in ons land die door de watersnood werden getroffen. Ook populair waren de vaccinatiecentra; waar veel Protimers een dag (betaald) of meerdere dagen bijsprongen.

Peter s’Jongers, CEO van Protime: “’Tijd’ is onze business maar ‘camaraderie’ is onze kernwaarde. Daarom zien we het als onze verantwoordelijkheid om tijd en aandacht te schenken aan minder gelukkigen in de maatschappij. Voor het eerst laten we onze werknemers zelf kiezen waar ze willen gaan helpen. Dit initiatief kwam er op vraag van onze werknemers; zij willen niet alleen in hun job een verschil maken, maar ook daarbuiten, in de initiatieven die ze steunen en waar ze zich verbonden mee voelen. Ze halen hier voldoening uit en voelen zich daarom extra betrokken bij hun organisatie. Dat is wat we als Great Place To Work hiermee onder andere willen bereiken.”

Niet alleen de Protimers en de goede doelen juichen dit initiatief toe. Ook Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, is fan en ziet hierin een trend sinds corona.

“Employer sponsored volunteering kwam overgewaaid uit de VS en raakt hier stilaan ingeburgerd. Steeds vaker zetten bedrijven hun werknemers aan om tijdens de werkuren hun handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Dit kadert binnen hun maatschappelijk verantwoord ondernemen-strategie, maar gaat veel verder dan dat. In de keuze van de goede doelen willen bedrijven laten zien waar ze voor staan en welke waarden en normen ze belangrijk vinden. Deze waarden willen ze niet alleen op de werkvloer uitdragen, maar ook via vrijwilligerswerk. Werknemers de keuze laten welke goede doelen ze willen steunen, versterkt de band tussen de werknemers en hun bedrijf. Bovendien speelt het voor organisaties een belangrijke rol in het behouden en blijven motiveren van hun huidige werknemers én het aantrekken van toekomstige collega’s.”

Jordi Bruynseels ging helpen bij het vaccinatiecentrum in Beveren

“Het was voor mij een logische keuze om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij het vaccinatiecentrum in Beveren. Naast mijn werk al Hardware Analyst bij Protime, ben ik mede-eigenaar van Brouwerij De Bock. Omdat restaurants en cafés een tijdlang dicht waren, en dus geen bier nodig hadden, kreeg de brouwerij het hard te verduren. Om zo snel mogelijk terug naar het normale leven te kunnen én een steentje bij te dragen aan de samenleving, leek het vaccinatiecentrum me ideaal.

Time  for society is normaal gezien één hele dag. Maar ik ben uiteindelijk 8 dagen gaan helpen. Die dagen kon ik een uur vroeger stoppen met werken bij Protime, om dan van vier uur in de namiddag tot acht uur ’s avonds aan de slag te gaan in het vaccinatiecentrum. Dan hielp ik mensen die het moeilijk hadden met stappen, of bracht ik anderen met een busje tot aan het vaccinatiecentrum en weer naar huis. Een kleine moeite, wat immens veel betekende voor de bezoekers. ‘Een dikke merci voor wat jullie doen, dat is gewoonweg fantastisch’, zeiden ze dan. Niet dat ik het deed voor de complimentjes, maar de warmte van al die mensen, dat was geweldig! Wat mij vooral is bijgebleven? Dat iederéén de handen uit de mouwen stak: gepensioneerden, jonge mama’s, kwetsbare gezinnen … De hele samenleving op één plek.

Het was de eerste keer dat ik vrijwilligerswerk deed, maar zeker niet de laatste. Het is een fijne gedachte dat ik niet alleen binnen Protime het verschil kan maken, maar ook daarbuiten.”

Over Protime

Protime werd opgericht in 1995 en is marktleider op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning, toegangscontrole en online samenwerken. Dankzij een voortdurende focus op innovatie, levert het bedrijf vandaag oplossingen voor Workforce Management in een brede waaier van klanten en sectoren. Zo telt Protime ruim 5.000 tijdregistratie-installaties in Europa. Protime is al 9 jaar op rij een Great Place to Work en sinds 2019 ook een Best Managed Company. De organisatie telt ruim 350 ‘Protimers’.

Protime persbericht - Protime schenkt één jaar tijd aan vrijwilligerswerk - 26.11.2021.pdf

PDF - 224 Kb

Communiqué de presse - Protime offre un an au volontariat_26.11.2021.pdf

PDF - 203 Kb

Emanuel Sys

Account Director, Wavemakers PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Protime

Over Protime

Protime werd opgericht in 1995 en is marktleider op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning en toegangscontrole. Dankzij een voortdurende focus op innovatie, levert het bedrijf vandaag workforce management oplossingen in een brede waaier van klanten en sectoren. Zo telt Protime ruim 5.000 tijdregistratie-installaties in Europa, bij bijna evenveel klanten verspreid over Europa. Protime werd 10 jaar op rij verkozen tot Great Place to Work en streeft er naar om een “Once in a lifetime employer” te zijn. De organisatie telt zo’n 500 ‘Protimers’ en draaide in 2023 een omzet van 56 miljoen euro.

Neem contact op met

www.protime.be